Mooie woorden over 'Ik denk aan je'
karen admiraal review ik denk aan je
Karen Admiraal - der Kinderen
Buitengewoon afscheid

Het boekje heet ‘Ik denk aan je!’ Het is een mooi boekje met een poster en 12 herdenkingsrituelen.

Door kinderen aan de hand mee te nemen, ze te betrekken bij een afscheid en ze daarbij herdenkingsrituelen aan te bieden, help je hen bij het verwerken van hun verdiet. Mijn taak als uitvaartondernemer is o.a. de ouders te vragen hoe de school zich inzet bij het verlies en of de juf of meester of klasgenootjes hulp van mij nodig heeft.

Hoe mooi en troostrijk is het wanneer alle klasgenootjes met elkaar een koesterhoekje maken in de klas? Of met elkaar herinneringsbellen blazen? Er zijn zoveel herdenkingsrituelen waarbij een kind zich dan gesteund en geliefd voelt door zijn omgeving. Zo waardevol!

Sanna de Gooijer review ik denk aan je
Sanna de Gooijer
Coach Leefgeluk

Het boekje ‘’Ik denk aan je’’ met bijbehorende poster is een waardevol middel om als leerkracht in je tas te hebben. Het boekje biedt 12 herdenkingsrituelen die ingezet kunnen worden wanneer er in de klas kinderen zitten die te maken hebben gehad met het overlijden van een dierbare of wanneer jij meer aandacht wilt besteden aan de levenslessen die de kinderen op hun pad tegenkomen. Je pakt het boekje er makkelijk bij en het is toegankelijk geschreven met een heldere beschrijving van wat je nodig hebt om een ritueel uit te voeren en hoe je het ritueel kunt (bege)leiden. Ik had dit boekje graag gehad toen ik enkele jaren terug als leerkracht te maken kreeg met het overlijden van een leerling.

review veerle speltincx
Veerle Speltincx
Ritueelbegeleider

Ik kreeg terug van een educatief medewerker van een jeugdbeweging die groepen begeleidt na een overlijden, dat zij zich weer geïnspireerd voelt door het lezen van Ik denk aan je. De inspiratie wordt vooral gevonden in de diepere laag van de rituelen.

Lies Scaut
Rouwtherapeut, auteur van Doodgewoon

Ik kan jullie het boekje en de poster met rituelen voor kinderen van harte aanbevelen. Ik hoop dat we met z'n allen kinderen kunnen bijstaan in het begeleiden van het verlies van een dierbare. Kinderen hebben nood aan een creatieve uitwerking van hun verdriet.

Esther van der Knaap
Onderwijswereld en columniste bij PrimaOnderwijs

Ik gun het ieder kind om van jongs af aan veerkracht en lichtheid te mogen ervaren! En daar kun jij als onderwijs professional met behulp van dit prachtige boek een grote rol in betekenen. En ik hoop dat je die rol op je wilt nemen!

marjan van der bult review
Marjan van der Bult
Gelukfabriek

Ik hoop dat elk kind in Nederland de kans krijgt om aan de slag te gaan met dit boekje!